Alkotói pályázat gyerekeknek

Idén is alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások számára az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A hatodik alkalommal kiírt felhívásra készített alkotásokat május 10-ig kell eljuttatni a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokra.

Az idén olyan alkotásokat várnak a katasztrófavédők, amelyeken keresztül az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják ők a tűzmegelőzés és a tűzvédelem fontosságát, a tűzoltói hivatás világát. Az óvodások szabadkézi rajzokkal nevezhetnek, az iskolások pedig három korcsoportban (6-10, 11-14, 15-18 éves kor között) pályázhatnak. Ők szabadkézi rajzot, plakátot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg készíthetnek számítógépes programot – hívta fel a figyelmet a katasztrófavédelem közleményében.

A pályaműveket május 10-ig kell benyújtani az alkotástól függően személyesen, postai úton (Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 9021 Győr, Munkácsy út 4.) vagy e-mailen (gyor.titkarsag@katved.gov.hu) a megyei igazgatósághoz.

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait június 7-én Budapesten adják át. Az országos verseny győztesei értékes díjakat kapnak, és különdíjak is gazdára találnak. Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2019” címet, ami együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatójával és tűzvédelmi oktatás megtartásával